notification-announcements

Duyurular

 

Taşınma İzni Nedir?

Taşınma İzni Nedir ve Nasıl Alınır?

Çalışanlarınızın iş yerindeki durumu kadar, kişisel hayatındaki gelişmelere de önem vermeniz gerekir. Böylece personellerinizin işlerini kolaylaştırabilir, görevlerine daha yüksek motivasyonla devam etmesini sağlayabilirsiniz. Örneğin mevcut evinden ayrılarak başka bir konuta yerleşen çalışanlarınıza taşınma izni vermenizde fayda vardır. Yazının devamında personellerin yoğun ve yorucu geçen taşınma süreçlerini bir nebze rahatlatan taşınma iznini ele aldık. 

İnsan Kaynakları 5 Dakika Okuma
Şua İzni Nedir?

Şua İzni Nedir, Kimler Kullanır?

İş yerlerinde personellerin görev tanımına göre değişen farklı riskler bulunur. Zamanla meslek hastalığına dönüşebilen bu durumlara karşı önlem almak son derece önemlidir. Örneğin dönemsel izinler, çalışanların fiziksel ve zihinsel sağlığını korumaya yardımcı olur. Bu önlemler arasında yer alan şua izni, sağlık kuruluşlarının radyoloji bölümlerinde çalışanlara verilir.

İnsan Kaynakları 5 Dakika Okuma
Refakat İzni Nedir?

Refakat İzni Nedir ve Kaç Gündür?

Çalışanlarınızın zihinsel ve bedensel iyiliğini gözeterek motivasyonunu ve şirkete bağlılığını artırabilirsiniz. Ancak bunun için sadece iş yeri içindeki durumları değil, personellerin kişisel hayatındaki gelişmeleri de göz önünde bulundurmanız gerekir. Örneğin bir yakını rahatsızlanan ekip üyenizin işine odaklanmasını ya da yüksek performans göstermesini beklemeniz doğru değildir. Böyle durumlarda çalışanlarınıza refakat izni verebilirsiniz.

İnsan Kaynakları 5 Dakika Okuma
Periyodik Kontrol İzni Nedir?

Periyodik Kontrol İzni Nedir?

Kadın çalışanların hamilelik dönemlerine yönelik bazı yasal düzenlemeler bulunur. 4857 sayılı İş Kanunu’na göre hamile personellerin çalışma şartları ve izin süreleri özel hükümlere tabidir. İşverenler, anne olmaya hazırlanan çalışanlarına yönelik yasal mevzuatlara uymak zorundadır.

İnsan Kaynakları 5 Dakika Okuma
Abone ol İnsan Kaynakları