notification-announcements

Duyurular

 

Hastalık İzni Nedir?

Hastalık İzni Nedir ve Nasıl Kullanılır?

İşverenler, çalışanlarının fiziksel ve psikolojik sağlığını gözetmek durumundadır. Aksi takdirde personellerin görevlerini yerine getirmesi ve şirkete olan bağlılığını koruması zorlaşır. İşverenlerle çalışanların haklarını ve sorumluluklarını içeren 4857 sayılı İş Kanunu, sağlık durumlarıyla ilgili hükümlere yer verir.

İnsan Kaynakları 5 Dakika Okuma
Evlat Edinme İzni Nedir?

Evlat Edinme İzni Nedir?

İş sözleşmesi, işverenle çalışanın haklarına ve sorumluluklarına yer verir. 4857 sayılı İş Kanunu çerçevesinde düzenlenen bu resmî belgeye göre ücretli ve ücretsiz olmak üzere iki ayrı izin türünü kullanmak mümkündür. Yazının devamında bu izin türüne dair merak edilenleri açıkladık. 

İnsan Kaynakları 5 Dakika Okuma
esnek yan haklar

Yan Haklar ile Çalışanlarınızın Motivasyonunu Artırın

Çalışan motivasyonu, işletmelerin verimliliğini doğrudan etkileyen faktörler arasında yer alır. Bu nedenle de çalışanların motivasyonunu artırabilmek için işverenler çeşitli yollara başvurur. Bunlar arasında da yan haklar öne çıkar. Sizin için yan hakları ve yan haklarla ilgili bilmeniz gerekenleri derledik.

İnsan Kaynakları 10 Dakika Okuma
Maaş Zammı Nasıl Hesaplanır?

Zam Hesaplama, Maaş Yüzdesi Nasıl Hesaplanır?

İşverenler, senenin belirli dönemlerinde çalışanların alım güçlerini dengeleyebilmek için maaş zammı yaparlar. Zam oranı ise birçok farklı kritere göre değerlendirilir. TÜFE, TEFE, enflasyon veya asgari ücret zam oranı gibi değişken ya da sabit oranlarla yıllık maaş zammı yapılabilir. Sizin için zam oranın nasıl hesaplandığını ve zam oranları hakkında dikkat etmeniz gerekenleri derledik. 

İnsan Kaynakları 5 Dakika Okuma
Abone ol İnsan Kaynakları