notification-announcements

Duyurular

 

SGK İşe Giriş İşlemleri Nelerdir?

SGK İş Giriş İşlemleri Nasıl Yapılır?

İşletmeler, çalışanlarının sosyal güvenceleri için gereken tüm işlemleri yapmak zorundadır. Bu bağlamda personelin işe başlama tarihinden son çalışma gününe kadar izlenmesi gereken prosedürler bulunur. İşe giriş bildirgesi de söz konusu prosedürlerden biridir. İşverenler, bu bildirgeyle çalışanlarının haklarını korur. 

İnsan Kaynakları 5 Dakika Okuma
Engelli Çocuğu Olan Çalışanların Hakları Nelerdir?

Engelli Çocuğu veya Yakını Olan Çalışanların Hakları Nelerdir?

Engelli çocuğu veya yakını olan çalışanların hakları, yasal düzenlemelerle koruma altındadır. Sigortalılık şartlarını, iş koşullarını ve vergi ödemelerini içeren kanunlar, engelli yakını haklarını güvencede tutar. Bu kanunlara göre söz konusu çalışanların erken emeklilikten mazeret izinlerine kadar farklı imkânları vardır. Engelli yakınına tanınan hakları, ilgili kanun maddeleri ve konuya dair detayların yer aldığı bu içerikten öğrenebilirsiniz. 

İnsan Kaynakları 5 Dakika Okuma
Yeni iş ve terfi hediyeleri

Çalışanlar için Yeni İş ve Terfi Hediyeleri

Motivasyon, insanlarda değişkenlik gösteren ve genellikle yapılan işin sürekliliğini etkileyen bir duygudur. İş hayatınızda da yeni projelerde görev alma, ilerleme fırsatları ve takdir edilmek gibi faktörler motivasyonunuzu artırır. Bazı durumlarda bu faktörler değişebilir veya yetersiz kalabilir. İşverenler, kötü günlerinde çalışanlarına farklı yöntemlerle destek olarak motivasyonlarını artırabilir.

İnsan Kaynakları 5 Dakika Okuma
Kümülatif Vergi Matrahı Nedir?

Kümülatif Vergi Matrahı Nedir?

Kümülatif vergi, bir çalışanın gelirinden hangi oranda devlet tarafından gelir vergisi payı alınacağını belirleyen esas parametredir. İş veren yükümlülükleri sebebiyle kümülatif vergi oranını doğru hesaplayarak ödeme yapmak zorundadır. 

İnsan Kaynakları 5 Dakika Okuma
Abone ol İnsan Kaynakları