notification-announcements

Duyurular

 

Evlilik İzni Kaç Gündür, Nasıl Alınır?

Evlilik İzni Kaç Gündür, Nasıl Alınır? [2024]

Evlenmeyi planlayan her çalışanı ve işverenlerini yakından ilgilendiren evlilik izni, 4857 sayılı İş Kanunu ile güvence altına alınmış haklardan biridir. Evlilik izni ile çalışanlar, yasal olarak nikahı takiben ücretli izne ayrılabilirler. Ancak çalışanlar ve işverenler için bu hak, beraberinde birçok soru işareti doğurur.

İnsan Kaynakları 7 Dakika Okuma
Engelli Personel Çalıştırma Zorunluluğu Nedir?

Engelli Personel Çalıştırma Zorunluluğu Nedir?

Engellilerin çalışma hayatına dahil olabilmesi için çeşitli yasal düzenlemeler uygulanır. Bunların başında da engelli personel istihdamı gelir. Sizin için zorunlu engelli kotası olarak bilinen engelli personel çalıştırma zorunluluğu hakkında öne çıkan noktaları derledik. 

İnsan Kaynakları 5 Dakika Okuma
Referans Nedir, Referans Kontrolü Nasıl Yapılır?

Referans Nedir, Referans Kontrolü Nasıl Yapılır?

Firmanızın hedeflerine ulaşarak kâr elde edebilmesi personel kadronuzu doğru kişilerden seçmenize bağlıdır. Profesyonel çalışan, branş hâkimiyetine sahip olan ve iş ahlakına bağlı personellerle şirketinizi başarıya ulaştırabilirsiniz. Çalışan adaylarınızın bu niteliklere sahip olduğundan emin olmak için objektif bir değerlendirme yapmanız gerekir. Referans, bu değerlendirmeyi yapmak için önemli bir unsurdur.

İnsan Kaynakları 5 Dakika Okuma
Çalışanlara Verilebilecek Doğum Hediyeleri

Çalışanlar İçin Doğum Hediyesi Fikirleri

Hediyeleşmek, bireyler arasındaki sevgi bağını güçlendiren bir eylemdir. Birine hediye vererek onu önemsediğinizi göstermiş ve karşınızdaki kişide bir hatıra bırakmış olursunuz. Bilhassa özel günlerde hediye alıp vermek daha önemli hâle gelir. Bir işveren olarak çalışanlarınızı önemsediğinizi göstermek istiyorsanız özel günlerinde onları yalnız bırakmamalısınız. 

İnsan Kaynakları 5 Dakika Okuma
Abone ol İnsan Kaynakları