notification-announcements

Duyurular

 

İdeal Çalışan Profili Nasıl Oluşturulur?

İşverenler İçin İdeal Çalışan Profili Nasıl Oluşturulur?

İşverenler; görevin niteliklerine uygun, iletişim becerileri gelişmiş ve şirketin değerlerini benimseyen personeller arar. Zira sorumluluk sahibi ve güvenilir çalışanlarla yola çıkıldığında hedeflere emin adımlarla yürümek mümkün olur. Bu nedenle ideal çalışan profili, şirketin başarısını belirleyen temel unsurlardan biridir. Multinet Up olarak bu yazımızda iyi bir çalışanda olması gereken özellikleri ele aldık. 

İnsan Kaynakları 5 Dakika Okuma
Doğum Yardımı Şartları Nelerdir?

Doğum Yardımı Şartları Nelerdir?

İş hayatına ara vermeyi gerektiren bazı zorunlu durumlar mevcuttur. Doğum süreci, söz konusu durumlar arasında yer alır. Ebeveynlerin yeni doğan bebekle ilgilenmek ve bu süreci sağlıklı bir biçimde atlatmak için çalışma hayatından bir süre uzak kalması gerekir. Böyle durumlarda işverenin personele izin verme yükümlülüğü bulunur. Yeni doğan bebeği olan ebeveynler devlet tarafından yürürlüğe konan doğum yardımından da yararlanabilir.

İnsan Kaynakları 5 Dakika Okuma
İhbar Tazminatı Nedir, Nasıl Hesaplanır?

İhbar Tazminatı Nedir, Nasıl Hesaplanır?

Çalışma hayatı içerisinde her daim bir çalışan sirkülasyonu mevcuttur. Özellikle çok çalışanı olan işletmelerde performans, yenilik, büyüme, küçülme gibi birçok sebeple çalışanlar iş yerlerinden ayrılabilir ya da işten çıkarmalar söz konusu olabilir. Bu gibi durumlarda çalışanların ve işverenlerin yasal hakkı olan ihbar tazminatı, ihbar tazminatı süreleri ve ihbar süresi gibi kavramlar gündeme gelebilir. 

İnsan Kaynakları 5 Dakika Okuma
Haksız Fesih Nedir

Haksız Fesih Nedir, Şartları Nelerdir?

İş sözleşmesi, işçi veya işveren tarafından çeşitli sebeplere bağlı olarak feshedilebilir. Sözleşmeyi sonlandıran taraf, bu kararı belli bir nedene dayandırmak zorundadır. Bu nedenler, fesih türünü belirler. Bazı durumlarda işçiyle işveren arasında haksız fesih tazminatı söz konusu olabilir. Sözleşmenin haksız fesihle sonlandırılması durumunda ortaya çıkan çeşitli koşullar, haklar ve kazanımlar mevcuttur.

İnsan Kaynakları 5 Dakika Okuma
Abone ol İnsan Kaynakları