notification-announcements

Duyurular

 

Araç Takip Sistemi

Araç Takip Sistemi Verimliliğinizi Nasıl Artırıyor?

Multinet Up
Lojistik ve Filo Yönetimi 5 Dakikalık Okuma Süresi

Şirketler, filo yönetimi süreçlerinde çeşitli çözümlere başvurarak araç kullanımındaki verimliliklerini arttırmayı amaçlar. Bu noktada da şirketlerin başvurduğu çözümlerden bir tanesi, araçların internet üzerinden gerçek zamanlı olarak takip edilmesini sağlayan araç takip sistemleridir. 

Etkin bir filo yönetimi için tercih edilen araç takip sistemleri, kurumsal ihtiyaçlara göre çeşitli hizmetler sunarlar. İhtiyaçlarına uygun özelliklere sahip araç takip sistemini tercih eden şirketler, hem operasyonel hem de finansal olarak çeşitli avantajlar elde eder. Bu yazımızda sizler için araç takip sistemi ile verimliliğinizi nasıl artırabileceğinizi açıkladık.

Araçların Kişisel Kullanımı Önler

Aktif araç takip sistemleri sayesinde GPS konumuna, rotaya ve motor açma-kapama eylemlerine yönelik veriler gerçek zamanlı olarak takip edilebilir. Pasif araç takip sistemlerindeyse bu verilere erişim için depolanan bilgilerin farklı bir cihaza aktarılması gerekir. Ancak her iki sistemde de işveren veya ilgili yöneticiler, şirket araçlarının iş saatlerinde veya sonrasında kişisel amaçlar için kullanılıp kullanılmadığını tespit edebilirler.

Çalışanların şirket araçlarını kişisel amaçları için kullanmaları, şirketler için ekstra bir maliyet oluşturabileceği gibi iş süreçlerinde de aksamalara neden olabilir. Araç takip sistemleri ise araçların kişisel amaçlar için kullanımının önüne geçilmesini sağlar. Böylece verimliliğin azalması önlenebilir ve çalışanların iş süreçlerine uygun olarak araç kullanmaları sağlanabilir.

Operasyonel ve Finansal Kolaylık Sağlar

Şirket araçlarının kişisel kullanımı daha yüksek yakıt maliyetlerine neden olabilir. Araç takip sistemi ile aracın gittiği mesafe ve bu mesafe için tüketilen yakıt miktarı gibi bilgilere ulaşılabilir. Ancak en etkili yöntem, araç takip sistemi ile entegre yakıt kartı kullanımıdır. 

Araç takip sistemleri ile şirketler sadece mesafe ve yakıt tüketimi değerlerine ulaşabilir. Yakıt kartları ise yakıt için yapılan ödemeleri ve yakıt dolumları gibi ekstra detaylara ulaşılabilmesini sağlar. 

Yakıt kartı ve araç takip sistemleri arasında entegrasyon kurulması sayesinde; araçların kullanımı, yakıt tüketimi, yakıt dolumları ve yakıt harcamaları gibi çok sayıda detaya erişilebilir. Şirketler, eriştikleri detaylar sayesinde de araçların gerçek kullanım maliyetlerini görebilir ve ekstra maliyetlerin önüne geçebilir. 

MultiPetrol ile Shell Taşıt Tanıma Sistemi Avantajlarını Elde Edin!

Shell Taşıt Tanıma Sistemi (TSS)  Türkiye’de ilk sunulan ve araçların yakıt harcamalarının tek bir noktadan kontrol edilmesini sağlayan filo yönetim sistemidir. Shell TSS sayesinde şirketler araçlarının Türkiye genelindeki 1000’e yakın Shell istasyonundan faydalanmasını sağlarken, akaryakıt tüketimlerini de online sistem üzerinden kolay ve hızlı bir şekilde yönetebilirler. Bu sayede de şirketler araç takip sistemlerinde olduğu gibi hem filo yönetiminde hem de maliyet yönetiminde verimliliklerini artırabilirler. Shell TSS ile şirketlerin elde edebileceği diğer avantajlar ise şu şekilde sıralanabilir:

  • Hızlı Akaryakıt Alımı: 1000’e yakın Shell TSS sistemi bulunan istasyonda akaryakıt alımlarınızı kasada vakit kaybetmeden yapabilirsiniz. İstasyonlar şirket araçlarınızı otomatik olarak algılayarak, araçtan inmeye gerek kalmadan akaryakıt alımı gerçekleştirebilir.
  •   Muhasebe Kolaylığı: Shell TSS internet sitesi üzerinden ayda iki kere toplu olarak kesilen faturaları kontrol edebilir, faturalandırma ile harcayacağınız zaman ve iş gücünden tasarruf edebilirsiniz. Ayrıca, söz konusu faturalara dilediğiniz zaman ulaşabilirsiniz.
  •   Online Raporlama: Birim veya kişilere ait şirket araçlarının akaryakıt alım ve tüketimlerini online olarak kontrol edebilirsiniz. Her bir araç için ayrı ayrı yakıt tüketim değerlerine erişim sağlayarak verimlilik analizi yapabilirsiniz. Elde edilen raporlara online olarak görüntüleyebilir veya bilgisayarlara kaydedebilirsiniz. 
  • Basit Yönetim ve Kontrol: Online olarak yakıt tüketim oranlarını belirleyebildiğiniz gibi şirket araçlarınızın günlük, haftalık veya aylık yakıt alımlarına yönelik de limit belirleyebilir, hangi günlerde yakıt alınabileceğini ayarlayabilirsiniz. Böylece, gereksiz yakıt tüketiminin önüne geçerek maliyet açısından tasarruf sağlayabilirsiniz.
  •   Akaryakıt Fırsatları: Shell TSS sayesinde şirket araçlarınızın akaryakıt alım ve tüketimlerinin kontrolünü sağlarken şirketinize özel sunduğu ödeme koşulları ve kampanyalardan da yararlanabilirsiniz.

Shell’in premium aracı kurumu MultiPetrol ile ister 1 ister 1000 aracınız bulunsun Shell Taşıt Tanıma Sistemi’ne katılarak şirketinizin ihtiyaçlarına uygun çözümlerden faydalanabilirsiniz. Shell TSS sayesinde filo yönetim sürecinize katkı sağlarken MultiPetrol ile akaryakıt harcamalarınıza yönelik özel ödeme koşulları ve vergi avantajlarından faydalanabilirsiniz. Ayrıca, 1.000’den fazla istasyonuyla Türkiye’nin dört bir yanında Shell avantajlarından, Multinet Up ödüllü müşteri deneyimi ve çözüm merkezi ayrıcalıklarından yararlanabilirsiniz! MultiPetrol Yakıt Kartı tanışmak ve sağladığı avantajlardan faydalanmak için başvurunuzu hemen yapabilirsiniz!

Kategoriler
İnovasyon & Girişimcilik
İnovasyon
İnsan Kaynakları
İnsan Kaynakları
Kurumsal Seyahat
İnovasyon
Lojistik ve Filo Yönetimi
İnsan Kaynakları
İlgili Yazılar
Şirket Aracı Satım Süreçleri
Şirket Aracı Satışı Nasıl Yapılır? Gerekli Prosedürler Nelerdir?
Filo Sigortası Avantajları
Filo Yönetimi Sigortası Nedir, Avantajları Nelerdir?
Şirket Aracı Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Şirket Aracı Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Huzur Hakkı Nedir, Nasıl Hesaplanır?

Huzur Hakkı Nedir, Nasıl Hesaplanır?

Huzun hakkı kavramı iş dünyasında her geçen gün daha sık kullanılmaya başlanan kavramlardan bir tanesidir. Huzur hakkı temelde bir şirkette belirli pozisyonlardaki kişilere yapılan bir ödeme olarak tanımlanabilir.

Evlilik İzni Kaç Gündür, Nasıl Alınır?

Evlilik İzni Kaç Gündür, Nasıl Alınır? [2024]

Evlenmeyi planlayan her çalışanı ve işverenlerini yakından ilgilendiren evlilik izni, 4857 sayılı İş Kanunu ile güvence altına alınmış haklardan biridir.

Kurumsal Wellbeing Nasıl Sağlanır?

Kurumsal Wellbeing Nasıl Sağlanır?

Şirketlerin iş verimliliğini ve çalışan bağlılığını artırmak için başvurduğu çeşitli yöntemler bulunuyor. Bunlardan biri olan kurumsal wellness ise son yıllarda şirketlerin en fazla ilgi gösterdiği yöntemler arasında yer alıyor.