notification-announcements

Duyurular

 

BA/BS Formu Nedir?

BA/BS Formu Nedir ve Nasıl Düzenlenir?

BA/BS formu, alıcı ve satıcının faturaları arasındaki uyumluluğu tespit etmek için düzenlenir. Alıcı tarafından hazırlanan forma BA, satıcının düzenlediğine ise BS denir. Ticari işlemlerde mutabakat sağlayan bu formlar, sahte fatura gibi sorunları önler. Ayrıca işletmelerin kazancını koruyan KDV iadelerinde de önemli bir rol oynar.

Vergi & Muhasebe 5 Dakika Okuma
Rayiç Bedel Nedir, Nasıl Hesaplanır?

Rayiç Bedel Nedir? Nasıl Hesaplanır?

Taşınmazların ve araçların alım satım işlemlerinde fiyat belirlemek için bazı verilere ihtiyacınız olur. Rayiç bedel sayesinde gayrimenkul ve taşıtların pazar değerinin gerisinde ya da üzerinde fiyatlanmasını önlemeniz mümkündür. Sigorta ve vergi hesaplamasında da kullanılan rayiç bedelle ilgili detayları bu yazıdan öğrenebilirsiniz. 

Vergi & Muhasebe 5 Dakika Okuma
Kurban Yardımlarını Muhasebeleştirme

Personele Sağlanan Kurban Bayramı Yardımları Muhasebeleştirilir mi?

İş hayatının hemen hemen herkesin yaşamının önemli bir kısmını kapladığını söylemek yanlış olmaz. Hâl böyle olunca çalışanların gerek çalıştığı kuruma karşı bağlılık duymaları gerekse çalışma koşullarından memnun olmaları büyük önem kazanır. Performans ödülleri, teşvik hediyeleri ve ayni yardımlar, yalnızca çalışanların verimliliğini artırmakla kalmaz, aynı zamanda işlerine daha fazla bağlanmalarına da yardımcı olur. Üstelik bu düşünceli hediyeler sayesinde şirket içerisinde birlik ve beraberlik duygusunun güçlenmesi de mümkün hâle gelir. 

Vergi & Muhasebe 5 Dakika Okuma
İnternet Vergi Dairesi Nasıl Kullanılır?

İnternet Vergi Dairesi Nasıl Kullanılır?

Resmî süreçlerdeki dijital dönüşüm, maliye işlemlerine de yansır. Bu yansımanın etkileri, vergi işlemlerinde de kendisini gösterir. Dijitalleşmenin getirdiği uygulamalarla hem mükelleflerin hem vergi dairelerinin işleri kolaylaşır. Artık vergi dairesine gitmeden borçlarınızı öğrenebilir ve ödeyebilirsiniz. Üstelik tüm bunlar için sadece ilgili platforma kaydolmanız ve bilgilerinizle giriş yapmanız yeterlidir.

Vergi & Muhasebe 5 Dakika Okuma
Abone ol Vergi & Muhasebe