notification-announcements

Duyurular

 

2024 Gelir Vergisi Dilimleri

2024 Gelir Vergisi Dilimleri

Vergi dilimleri, yıl içerisinde elde edilen toplam gelir vergisine tabi olan ücretlerin gelir vergisi oranını belirleyen tarifler olarak tanımlanıyor. Vergi dilimler genellikle sene bazında aynı kalsa da tutarlar her sene farklılık gösterebiliyor. Şirketler için vergi dilimlerinde uygulanan tarifelere yönelik güncel bilgilere sahip olunması finansal süreçlerin yönetimi açısından oldukça önemlidir.

Vergi & Muhasebe 5 Dakika Okuma
Bordro Nedir, Bordro Parametreleri Nelerdir?

Bordro Nedir? 2024 Bordro Parametreleri

Personelin emeğinin karşılığını aldığının bir ispatı olan belgeye bordro adı verilir. Ücret pusulası olarak da bilinir. Yorumlamaya ve değerlendirmeye açık olmayan, kanunlarla sabit bir belgedir. İlgili belge hakkında bilgi sahibi olmak için doküman üzerinde yer alan verileri ve parametreleri öğrenmek gerekir. Bu yazımızda bordro hakkında tüm merak edilenleri açıklamaya çalıştık.

Vergi & Muhasebe 5 Dakika Okuma
prime esas kazanç nedir

Prime Esas Kazanç Nedir? Prime Esas Kazanç Nasıl Hesaplanır?

Prime esas kazanç çalışılan zamanlarda ödemede bulunulan sigorta getirisine ait brüt tutar olarak tanımlanır. Yani prime tabi tutulan ek ödemeler ve çalışan ücretlerinin geneline verilen isimdir. Prime esas kazanç olarak değerlendirilen ödemeler çalışanların aylık ücretlerine ek yapılır.

Vergi & Muhasebe 5 Dakika Okuma
E-Arşiv Fatura Nedir

Geriye ve İleriye Dönük E-Arşiv Fatura Kesilebilir mi?

E-Arşiv Fatura sistemi, faturaların elektronik ortamda düzenlenmesini, paylaşılmasını ve takip edilmesini sağlayan bir uygulamadır. Kâğıt fatura ile aynı hukuki niteliklere sahip olan bu elektronik belge, zaman ve maliyet açısından önemli ölçüde tasarruf sağlar.

Vergi & Muhasebe 5 Dakika Okuma
Abone ol Vergi & Muhasebe