notification-announcements

Duyurular

 

KDV Nedir

KDV Nedir, Ne İşe Yarar?

Bir ülkenin ekonomik yapılarını finanse eden en mühim kaynaklardan biri vergilendirme sistemidir. Bireylerin ve kurumların ödemekle sorumlu kılındığı vergiler, devletin kamusal yükümlülüklerini yerine getirmesi için gerekli olan geliri elde etmesini sağlar. 2709 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın 73.

Vergi & Muhasebe 5 Dakika Okuma
E-Tebligat Nedir?

E-Tebligat Nedir?

Elektronik Tebligat (e-tebligat), Tebligat Kanunu kapsamında belirtilen, tebligat çıkarmaya yetkili merciler tarafından elektronik ortamda hazırlanan tebligatların e-Tebligat Yönetmeliğine uygun olarak, değiştirilmeden ve inkâr edilmeyecek şekilde Ulusal Elektronik Tebligat Sistemi (UETS) yoluyla kişi veya tüzel kişi alıcılarına iletilmesidir.

Vergi & Muhasebe 5 Dakika Okuma
Dolaylı Vergi Nedir?

Dolaylı Vergi Nedir? Dolaylı Vergi Türleri Nelerdir?

Ticaretle uğraşan, şahıs şirketi veya kurumsal şirket fark etmeksizin bütün işletmeler kazançları üzerinden devlete bazı vergiler ödemek durumundadır. Ancak vergi ödemeleri her zaman şirketin sadece gelirini kapsamaz. Bazı vergiler kişilerin yaptıkları harcamalar üzerinden de alınabilmektedir.  Dolaylı vergi olarak adlandırılan bu vergiler ve özellikleri nelerdir ve nasıl hesaplanır, tüm soruları cevaplayalım.

Vergi & Muhasebe 5 Dakika Okuma
İş Yeri Kiralarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

İş Yeri Kira Sözleşmesi Hazırlarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bir iş yeri sahibinin iş yerini kiraya vermesi veya bir iş yeri kiralayanın kendini ve haklarını  mülk sahibine karşı koruması, anlaşmanın geçerliliği olarak kabul gören ve yazılı kayıt halinde tutulan iş yeri kira sözleşmesi ile mümkündür. Bu sözleşmenin hazırlanmasında ve kayıt altına alınmasında dikkat edilmesi gereken bazı hususlar bulunmaktadır. Bu hususlar, üzerinde muğlaklık yaratmayacak şekilde sözleşmede bulunmak zorundadır.

Vergi & Muhasebe 5 Dakika Okuma
Abone ol Vergi & Muhasebe