notification-announcements

Duyurular

 

Matrah artırımı nedir?

Matrah Artırımı Nedir? Matrah Türleri Nelerdir?

Vergi, devletin kamu hizmetleri için harcayacağı gelirin kayda değer bir bölümünü oluşturur. Bu nedenle yetkili merciler, usulsüzlükleri ve vergi kayıplarını önlemek için detaylı incelemeler yapar. Söz konusu incelemeler, işletmeler açısından da oldukça önemlidir. Zira vergi denetimi sırasında karşılaşılan sorunlara istinaden uygulanan katı cezalar vardır. İşletmeler, bu problemden kaçınmak için vergi matrah artırımına başvurur.

Vergi & Muhasebe 5 Dakika Okuma
E-Adisyon Nedir?

E-Adisyon Nedir? Kimler için Zorunludur?

Adisyon, işletmelerde sunulan hizmeti veya emtiayı cins ve miktar olarak gösterme amacıyla düzenlenen bir belgedir. E-Dönüşüm kapsamında kuruluşların ve işletmelerin işleyişine dair tüm süreçler tamamen dijital ortama aktarılır. Normal şartlarda kâğıt olarak düzenlenen adisyon belgelerinin de elektronik ortama taşınmasına dair çalışmalar mevcuttur.

Vergi & Muhasebe 5 Dakika Okuma
E-Serbest Meslek Makbuzu Nedir?

E-Serbest Meslek Makbuzu Ne İşe Yarar?

Makbuz, mal ve hizmet satışlarından doğan ödemenin alındığını gösteren evraktır. İşletmelerin tahsilat sürecinin sona erdiğini belirten bu belgeyi düzenlemesi zorunludur. Diğer tüm ticari faaliyette bulunanlar gibi serbest meslek mensupları da satış işlemlerinin ardından yaptığı tahsilatı makbuzla belgeler. Bu işlemin elektronik ortamda yapılmasını ifade eden e-Serbest Meslek Makbuzuna dair detayları yazının devamından öğrenebilirsiniz. 

Vergi & Muhasebe 5 Dakika Okuma
Cari hesap nedir?

Cari Hesap Nedir? Cari Hesap Takibi Nasıl Yapılır?

Cari hesap kavramını anlamak, takibini ve yönetimini yapabilmek, bir işletmenin temel ihtiyaçlarındandır. Cari hesap sayesinde şirketinizin alacak ve borçlarını görebilir, bunun takibini yaparak mali durumunuzu raporlayabilirsiniz. Hızlı ve kolay cari hesap takibi yapmak için kullanabileceğiniz birçok araç mevcuttur. Google aramasıyla kolayca ulaşabileceğiniz araçlarları kullanarak cari hesaplamalarınızı kolayca yapabilirsiniz. 

Vergi & Muhasebe 6 Dakika Okuma
Abone ol Vergi & Muhasebe