notification-announcements

Duyurular

 

Damga Vergisi Nedir

Damga Vergisi: Nasıl Hesaplanır, Güncel Oranlar Nelerdir?

Devlet, kamu harcamaları için gereken mali kaynağı vergi ve çeşitlerinden elde eder. Bu kapsamda hem işletmelerden hem de bireylerden tahsil edilen farklı vergiler bulunur.

Vergi & Muhasebe 5 Dakika Okuma
Vergi Takvimi 2024

2024 Yılı Vergi Takvimi

Vergi, sektörü veya büyüklüğü fark etmeksizin her işletmenin devlete karşı ödemekle yükümlü olduğu bir kavram olarak tanımlanabilir. Her işletmenin ödemekle yükümlü olduğu vergiler kanunlar tarafından belirleniyor. Söz konusu vergi oranları ve içerikleri her yıl farklılık gösterebiliyor. İşletmeler 2024 yılı vergi takvimi sayesinde güncel vergi oranları ve içeriklerinin takibini daha kolay bir şekilde yapabiliyorlar.

Vergi & Muhasebe 10 Dakika Okuma
2024 gelir vergisi dilimleri

Gelir Vergisi Nedir? Nasıl Hesaplanır?

Bir işletmeniz varsa, gelir vergisini hem kendi adınıza hem de çalışanlarınızın kazancı adına ödemeniz gerekir. Bu durumda, beyanname hazırlarken ve ödeme planı yaparken dikkat etmeniz faydalı olur. İyi bir gider planlaması yaparak vergilerinizi sorunsuz ödeyebilir ve işletmenizin yükümlülüğünü yerine getirmesini sağlayabilirsiniz. Söz konusu ödemeler hakkında detaylı bilgi edinmek gelir vergisi rehberi olarak kaleme aldığımız bu yazının devamını okuyabilirsiniz.

Vergi & Muhasebe 5 Dakika Okuma
Yol Ücreti 2024

Yol Ücreti Nedir? 2024 Yol İstisna Bedelleri

Çalışanlar için işyeri tercihinde maaş önemli bir faktördür. Ancak maaş dışında personele sunulan yan hakları da dikkate alınır. Sosyal güvenlik ve sağlık sigortası dışında personele sağlanan bütün yan haklar işveren tarafından isteğe bağlı olarak verilir. Yol ücreti de isteğe bağlı verilen ve çalışanlar tarafından en çok önemsenen yan haklardan biridir.

Vergi & Muhasebe 5 Dakika Okuma
Abone ol Vergi & Muhasebe