notification-announcements

Duyurular

 

İade Faturası Nedir

İade Faturası: Nedir, Nasıl Kesilir?

Ticari ilişkilerin olduğu her alanda iade de en az alım-satım kadar karşılaşılabilen bir durumdur. Ürünün fazla gelmesi, bozuk olması gibi nedenler ve hizmet alım kararının iptali gibi durumlar alıcının malı geri verme hakkını doğurur. Alıcıya tanınan bu hakkın muhasebeleştirilmesi için mutlaka iade faturası kesilmelidir. Doğru şekilde düzenlenen iade faturası sayesinde ticari ilişkiler herhangi bir aksaklığa uğramadan devam eder.

Vergi & Muhasebe 5 Dakika Okuma
Gümrük Vergisi Nedir

Gümrük Vergisi Hesaplama Nasıl Yapılır?

Uluslararası ticaret hakkında bilinmesi gereken konuların başında Gümrük Vergisi süreci gelir. Ülkeler, çeşitli vergi oranları ve şartlarıyla dış ticaret dengesini kontrol altında tutar. Dolayısıyla ithalat ve ihracat faaliyetlerinde bulunmak isteyen işletmelerin öncelikle Gümrük Vergisi’ne dair detayları bilmesinde fayda vardır. Bu yazıda Gümrük Vergisi hesaplaması nasıl yapılır ve hangi ürünler muafiyet kapsamındadır gibi sorulara cevap bulabilirsiniz. 

Vergi & Muhasebe 5 Dakika Okuma
İşletmeler İçin Vergi Planlaması Nasıl Yapılır

İşletmelerde Vergi Planlaması Nasıl Yapılmalı?

Vergi, devletin kamu harcamalarını finanse etmek amacıyla bireylerden, işletmelerden ve diğer ekonomik birimlerden topladığı zorunlu ödemelerdir. Bu ödemeler için bir planlama yapmak, size birçok avantaj sunar. Örneğin beslenme giderleri için MultiNet yemek kartı kullanabilir ve bu alanda yaptığınız harcamaları vergiden düşebilirsiniz.

Vergi & Muhasebe 5 Dakika Okuma
BSMV Nedir

BSMV Rehberi: Nedir, Oranları Nelerdir, Kimler Öder?

Banka ve Sigorta Muamele Vergisi (BSMV), Türkiye'de finansal işlemler üzerinden alınan bir vergidir. BSMV oranları, bankacılık işlemleri için %5, sigorta işlemleri için ise %5 veya %10 arasında değişir. BSMV'yi ödemekle yükümlü olanlar bankalar ve sigorta şirketleri gibi finansal işlem yapan kuruluşlardır. Vergi matrahı, vergi beyannameleri ve vergi tahsilatı gibi konular, BSMV mevzuatına göre olmalıdır. BSMV, devlet bütçesinde önemli bir gelir kaynağıdır.

Vergi & Muhasebe 7 Dakika Okuma
Abone ol Vergi & Muhasebe