notification-announcements

Duyurular

 

E-Fatura’ya Geçmek Kimler İçin Zorunlu?

E-Fatura’ya Geçmek Kimler İçin Zorunlu?

Elektronik fatura veya kısaltması ile e-Fatura; internet üzerinden faturaların elektronik ortamda düzenlenmesini, paylaşılmasını ve takip edilebilmesini sağlayan sistemin adıdır. Vergi Usul Kanunu tebliği ile 2010 yılında hayatımıza giren e-Fatura, hem zamandan hem de maliyetlerden tasarruf edilebilmesini sağlar. Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından standartları belirlenen e-Fatura sistemine geçmek bazı şirketler için ise zorunludur. 

Vergi & Muhasebe 5 Dakika Okuma
Uzaktan Çalışma Döneminin Sonu mu

Ofise Dönüş, Uzaktan Çalışma Döneminin Sonu Geliyor Mu?

2020 yılında pandemiyle başlayıp günümüzde de devam eden uzaktan çalışma, iş dünyasındaki en önemli değişimlerden biri olarak görülüyor. Pandeminin uzun sürmesi ile ortaya çıkan uzaktan çalışma modeli şirketlerin iş süreçlerinin işleyişini ve çalışma şekillerini büyük ölçüde değiştirdi. Ancak geçen bu zaman içerisinde salgının etkileri büyük ölçüde azaldı.  Bu durum, hem çalışanların hem de şirketlerin aklına “Uzaktan çalışma döneminin sonu geliyor mu?” sorusunu getirdi.

İnsan Kaynakları 5 Dakika Okuma
Kurumsal Hediyelerin Dünü ve Bugünü

Kurumsal Hediyelerin Dünü ve Bugünü

Şirketlerin başarı ve devamlılıkları adına çalışanların motivasyonu ve verimliliği oldukça önemlidir. Bu doğrultuda, şirketler çalışan motivasyonu ve verimliliğini artırmak için çeşitli çözümlerden faydalanabiliyor. Bu süreçte şirketler tarafından en sık tercih edilen çözümlerden biri kurumsal hediyelerdir. Kurumsal hediyeler, bir şirketin çalışanları ile arasındaki iş ilişkisini güçlendirmeye yarayan tüm hediyeler olarak tanımlanıyor. Kurumsal hediyeler çalışanlara farklı dönemlerde takdir, ödüllendirme, özel gün gibi çeşitli nedenler ile verilebiliyor. 

İnsan Kaynakları 5 Dakika Okuma
Kobilerin Yaptırması Gereken Sigortalar

Kobilerin Yaptırması Gereken Sigorta Çeşitleri Nelerdir?

Her işletme gibi küçük ve orta büyüklükteki işletmelerin (KOBİ) de iş süreçlerini sürdürürken çeşitli nedenlerden zarar görme ihtimalleri bulunuyor. Bu nedenle, işletmelerin kendilerini ve iş süreçlerini güvence altına almak için farklı çözümler bulması gerekebiliyor. KOBİ’lerin ortaya çıkan zararı telafi etmelerini veya daha az etkilenmelerini sağlayan, iş süreçlerinin devam etmesine yardımcı olan çeşitli sigorta çeşitleri bulunuyor. Bu sigortalar KOBİ’lerin faaliyet alanlarına göre uygun teminatlar içeriyor.

İnovasyon & Girişimcilik 5 Dakika Okuma