notification-announcements

Duyurular

 

Yemek Menüsü Nasıl Planlanır?

İş Yeri Yemek Menüsü Nasıl Planlanır?

Çalışanlarına işletme içerisinde kurulu olan yemekhane ile yemek hizmeti sağlayan veya sağlamayı planlayan işletmelerin bu hizmet sürecinde dikkate alması gereken en önemli konulardan biri yemek menüsüdür. Yemek menüsünün planlanma sürecinde maliyet, çalışan sayısı, çalışanlara uygunluğu, araç-gereç ve ekipman durumu, mutfakta çalışan personel sayısı ve yeterlilikleri gibi çeşitli faktörlerin göz önünde bulundurulması gerekir.

Yemek Saati 5 Dakika Okuma
E-Haciz Nedir, Nasıl Kaldırılır?

E-Haciz Nedir, Nasıl Kaldırılır?

Haciz, birçok insanın korkulu rüyalarından biridir. Özellikle ticaretle uğraşan ya da parasal işlemlere konu olan mal ve hizmet alım satımı yapan kişiler ise bundan en çok etkilenenlerin başında gelir. Bunun yanı sıra dijitalleşmenin getirdiği teknolojik gelişmeler sonrası haciz işlemleri de e-haciz (elektronik haciz) olarak güncellenmiştir. 

Vergi & Muhasebe 5 Dakika Okuma
İş Yeri Yemeğinin Maliyeti Nasıl Hesaplanır?

İş yeri Yemeğinin Maliyeti Nasıl Hesaplanır?

Satın alınan bir mal veya verilen hizmet karşılığında yapılan ödemeyi tutarı ile birlikte gösteren belge olarak tanımlanan fatura temelde bir işletmenin nereye ne kadar harcama yaptığını ve ne kadar ciro sağladığını gösterir. Yemek faturası ise basitçe işletmelerin çalışanlarına sağladığı yemek hizmeti sürecinde yaptığı harcamaları gösteren belge olarak tanımlanabilir. 

Yemek Saati 5 Dakika Okuma
Gıda Güvenliği Nedir, Gıda Güvenliği Sertifikaları Nelerdir?

Gıda Güvenliği Nedir, Gıda Güvenliği Sertifikaları Nelerdir?

Gıda güvenliği hem gıda sağlayıcılarının hem işletmelerin hem de tüketicilerin önem göstermesi gereken bir konudur. Özellikle işletmelerinde yemekhane ile çalışanlarına yemek hizmeti sağlayan şirketlerin gıda güvenliği konusunda yeterli bilgiye sahip olmaları, mevcut mevzuatlara uygun hizmet sunmaları ve gıda güvenliği konusundaki gelişmeleri yakından takip etmeleri oldukça önemlidir.

Yemek Saati 5 Dakika Okuma