notification-announcements

Duyurular

 

Nace Kodu Nedir, Ne İşe Yarar?

NACE Kodu Nedir, Ne İşe Yarar?

İster büyük ister küçük ölçekli olsun, iş kurmak isteyen girişimcilerin fikirlerini hayata geçirmek ve şirket kurmak için bazı resmi prosedürleri yerine getirmeleri gerekir. Bu prosedürler yerine getirilirken bazı işlemler ve kavramlar yabancı gelebilir. NACE kodu da sık karşılaşılan ve genellikle ne olduğu pek bilinmeyen kavramlardan biridir? Bu sebeple “NACE kodu nedir?” sorusunu yanıtlamak önemlidir. 

Vergi & Muhasebe 5 Dakika Okuma
Tevkifat Nedir, Nasıl Uygulanır?

Tevkifatlı Fatura Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Ticaretle uğraşan işletmeler sık sık tevkifat terimi ile karşılaşmaktadır. Tevkifatlı fatura süreçlerini genel olarak muhasebeciler takip etmektedir. Ancak ticaretle uğraşan herkes “Tevkifatlı fatura nedir?” sorusunun cevabını alacak verecek hesaplamalarını daha sağlıklı yürütülebilmesi adına bilmelidir.  [tevfik-hesaplama-blok]

Vergi & Muhasebe 5 Dakika Okuma
Amortisman Nedir, Nasıl Hesaplanır?

Amortisman Nedir, Nasıl Hesaplanır?

Ticari faaliyette bulunan işletmeler, iş yerlerine aldıkları eşyaları ya da demirbaş sayılabilecek ekipmanları 1 yıldan fazla kullanma yönünde girişimde bulunurlar. Bu noktada eşya ya da ekipmanların bakımları devreye girer. Amortisman, duran veya kullanımda olan malların aşınma ve yıpranma payına verilen isimdir. 

Vergi & Muhasebe 3 Dakika Okuma
İş Tanımı Nedir, Nasıl Yazılır?

İş Tanımı Nedir, Nasıl Yazılır?

Dijital dönüşümün ve modern çağın gerekliliklerine uyum sağlamaya çalışan iş dünyası için rekabetin arttığı bu dönemde iş tanımı dikkat edilmesi ve önem verilmesi gereken kavramların başında gelmektedir. İşletmelerin rakiplerinin önüne geçmesi, iş hedeflerinin gerçekleşmesi ve çalışanların başarısı ile doğrudan ilişkilidir. Bu da çalışanlarının kendilerine net bir şekilde bildirilmiş iş tanımları ve hedefleri doğrultusunda mümkün hale gelecektir.

İnsan Kaynakları 5 Dakika Okuma