notification-announcements

Duyurular

 

yapici-geri-bildirim-nedir

Geri Bildirim ve Yapıcı Feedback Kültürü

İşletmenin başarısını katlamanın en önemli püf noktalarından biri, çalışan personelin motivasyonunu ve buna bağlı olarak performansını artırmaktır. Personelin daha verimli olmasını ve şirket içi görevlerinde daha faydalı davranışlar sergilemesini sağlamak için ise geri bildirimden faydalanılır. Sizin için "Geri bildirim nedir?" ve "Yapıcı geri bildirim nasıl verilir?" gibi çalışanların verimliliğini artıracak soruların cevaplarını derledik.

İnsan Kaynakları 5 Dakika Okuma

5S Kuralı Nedir? Verimliliğinizi Nasıl Artırır?

Bireysel olarak hayatta başarıyı hedefleyen herkes, daha önce bu yolda emek verip başarılı olmuş bireyleri örnek alır ve onların başarıya ulaşmak için uyguladığı yöntem ve teknikleri referans olarak kullanır.

İnsan Kaynakları 5 Dakika Okuma
Yemek Faturası Nasıl Kesilir?

Yemek Faturası Nasıl Kesilir?

Satın alınan bir mal veya verilen hizmet karşılığında yapılan ödemeyi tutarı ile birlikte gösteren belge olarak tanımlanan fatura temelde bir işletmenin nereye ne kadar harcama yaptığını ve ne kadar ciro sağladığını gösterir. Yemek faturası ise basitçe işletmelerin çalışanlarına sağladığı yemek hizmeti sürecinde yaptığı harcamaları gösteren belge olarak tanımlanabilir. 

Yemek Saati 5 Dakika Okuma
Asgari Geçim İndirimi Nedir?

AGİ Kalktı mı? (AGİ) Asgari Geçim İndirimi Nedir?

AGİ (Asgari Geçim İndirimi), işçinin kendisiyle beraber bakmakla yükümlü olduğu kişiler için verilen vergi indirimlerine verilen isme denir.  Asgari geçim indirimi, 2007 yılından beri çalışana işveren tarafından devlet adına ödenen bir paradır ve işverenin gelir vergisinden düşülür.16 yaşından itibaren sigortalı çalışan insanların asgari geçimini sağlayacak kısmın hesaplanıp, toplam gelirden çıkarılması ile vergiden muaf bırakılır. Vergi indirimi, kişinin medeni durumuna ve çocuk sayısına göre farklılık gösterebilir. 

Vergi & Muhasebe 7 Dakika Okuma