notification-announcements

Duyurular

 

İştirak Türleri Nelerdir

İştirak Nedir ve Türleri Nelerdir?

Birliktelik, paydaşlık, ortak oluş anlamına gelen iştirak sözcüğü, ticari terimlerde de oldukça popülerdir. İlgili kavram, sermayelerinde payları bulunan şirketleri ifade etmek için kullanılır. Yatırım için şirketlere ideal çözümler sunan ortaklık, pay oranına göre farklı türlere de sahiptir. Söz konusu terimi tüm detaylarıyla öğrenebilmek adına sizin için hazırladığımız bu yazıyı okuyabilirsiniz.

İnovasyon & Girişimcilik 5 Dakika Okuma
Patent Alma Süreci

Patent Nedir ve Nasıl Alınır?

Patent almak için öncelikle buluşunuzun yenilikçi olması gerekir. Bunu edinmek için buluşun yenilikçi olması, sanayiye uygulanabilir olması ve öğretici bir nitelikte olması gerekmektedir. Ayrıca buluşunuzun daha önce herhangi bir yerde açıklanmamış veya başvurusu yapılmamış olması da gereklidir. Türk Patent ve Marka Kurumu’nun resmî internet sitesinden sorgulama yaparak fikrinizin telif haklarını öğrenebilirsiniz.  

İnovasyon & Girişimcilik 5 Dakika Okuma
Uzun Vadeli Finansman Nedir?

Uzun Vadeli Finansman Kaynakları Nelerdir?

Şirket faaliyetlerinin sürdürülebilirliği, mali kaynakların sürekliliğine bağlıdır. Uzun vadeli finansman kaynakları, mali ihtiyaçların verimli bir biçimde karşılanmasını sağlar. Bu kaynaklardan yararlanarak uzun süreli planlar için gereken finansal istikrarı oluşturmak mümkündür. Söz konusu finansmanları doğru yöneterek şirketinizi geleceğe taşıyabilirsiniz. Uzun vadeli kaynaklar hakkında detaylı bilgi edinmek için yazının devamını okuyabilirsiniz.

İnovasyon & Girişimcilik 7 Dakika Okuma
Stratejik Plan Nedir?

Stratejik Plan Nedir? Neden Gereklidir?

İş dünyasının rekabetçi atmosferinde ön plana çıkmanın yolu, her detaya gereken özeni göstermenizden geçer. Bunun için geçmişi, bugünü ve geleceği aynı anda hesaba katmanız önemlidir.

İnovasyon & Girişimcilik 5 Dakika Okuma
Abone ol İnovasyon & Girişimcilik