notification-announcements

Duyurular

 

Ara Dinlenme (Mola) Nedir

Çalışanların çalışma hayatının nasıl olması gerektiğini belirleyen ve bunun düzenli bir şekilde yürütülmesini sağlayan, işçi ve işveren ilişkisinin nizamını sağlayan 4857 sayılı İş Kanunu’dur. Bu kanun genel olarak işçi lehine olan bir kanun olduğu kadar işverene de bazı imkanlar sağlamaktadır

İnsan Kaynakları 5 Dakika Okuma
ticari araç nedir

Ticari Araç Nedir? Ticari Araçlar Rehberi

Otomotiv sektörü her geçen gün büyüyüp yeni marka ve modeller ile piyasaya çıkmaya devam etmektedir. Ancak araç sayısı ne kadar artarsa artsın araç sınıfı ticari araç ve binek araç olarak ikiye ayrılır. İster büyük ister küçük ölçekli olsun pek çok şirket hem konforlu yolcu bölümleri hem de geniş bagaj hacmine sahip olması sebebiyle ticari araçları tercih etmektedir. Ticari araç rehberimizle konu ile ilgili merak ettiğiniz pek çok soruya yanıt bulabilirsiniz.

Lojistik ve Filo Yönetimi 5 Dakika Okuma
Personel Yemek Giderleri Muhasebe Kaydı

Personel Yemek Giderleri Muhasebe Kaydı Nasıl Yapılır?

İşyerinde yemek ihtiyacının karşılanması hem çalışanlar hem de işletmeler için her zaman önemli bir konu olmuştur. Yeni bir işe başlarken yemeğin işyeri tarafından karşılanıp karşılanmaması durumu işi kabul ederken bile dikkat edilen konuların başında gelmektedir. Diğer taraftan yemek giderlerinin işletme tarafından nakdi olarak ödemesinin yapılması işletmeler için muhasebe anlamında hem zaman konusunda dezavantaj sağlarken hem de vergi yüküyle karşılaşmaları anlamına gelmektedir.

Yemek Saati 5 Dakika Okuma
Ücret Nedir

Ücret Nedir? Ücret Çeşitleri ve Nitelikleri Nelerdir?

Çalışanların beden ve zihin gücünü kullanmalarının karşılığında işverenden aldıkları bedele ücret denir. İşveren için ücret, çalışana karşı temel borç olup işçi için ise temel haktır. İşçinin bu hakkı Anayasa ve İş Kanunu ile güvence altına alınmıştır. Peki Anayasa’da ve İş Kanunu’nda belirtilen ücret nedir? Çeşitleri ve nitelikleri de dahil olmak üzere ücret ile ilgili bütün detayları birlikte inceleyelim.

İnsan Kaynakları 5 Dakika Okuma