notification-announcements

Duyurular

 

BSMV Nedir

BSMV Rehberi: Nedir, Oranları Nelerdir, Kimler Öder?

Banka ve Sigorta Muamele Vergisi (BSMV), Türkiye'de finansal işlemler üzerinden alınan bir vergidir. BSMV oranları, bankacılık işlemleri için %5, sigorta işlemleri için ise %5 veya %10 arasında değişir. BSMV'yi ödemekle yükümlü olanlar bankalar ve sigorta şirketleri gibi finansal işlem yapan kuruluşlardır. Vergi matrahı, vergi beyannameleri ve vergi tahsilatı gibi konular, BSMV mevzuatına göre olmalıdır. BSMV, devlet bütçesinde önemli bir gelir kaynağıdır.

Vergi & Muhasebe 7 Dakika Okuma
KDV Nedir

KDV Nedir, Ne İşe Yarar?

Bir ülkenin ekonomik yapılarını finanse eden en mühim kaynaklardan biri vergilendirme sistemidir. Bireylerin ve kurumların ödemekle sorumlu kılındığı vergiler, devletin kamusal yükümlülüklerini yerine getirmesi için gerekli olan geliri elde etmesini sağlar. 2709 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın 73.

Vergi & Muhasebe 5 Dakika Okuma
Facebook Business Manager Kullanımı

Facebook Business Manager Nedir? Kurulumu Nasıl Yapılır?

Sosyal medya, gelişimin ve değişimin hız kesmeden sürdüğü günümüzde hem iyi vakit geçirmek hem de yeni bilgiler edinmek için sıkça tercih edilen kullanışlı bir araçtır. Elbette bu mecralar popülaritesini yalnızca kesintisiz iletişim olanağı sunmalarına borçlu değildir. Hemen hemen herkes iş yaşamından özel hayata, sosyalleşmeden alışverişe kadar pek çok farklı amaç için sosyal medyada vakit geçirir. Hâl böyle olunca bu platformlar kaçınılmaz olarak bir iş sahasına dönüşmüş durumdadır. 

İnovasyon & Girişimcilik 7 Dakika Okuma
Whatsapp Business Nedir

WhatsApp Business Nedir, Özellikleri Nelerdir?

Dijital kanalların hızla artması, işletmelerin iletişim süreçlerini doğrudan etkiler. Bu alandaki gelişmeler arasında WhatsApp Business da yer alır. Küresel mesajlaşma uygulaması WhatsApp tarafından sunulan bu imkân, işletmeler ile müşteriler arasındaki etkileşimi profesyonel bir zemine oturtur. Müşterilerle sürekli ve hızlı temas sağladığı için farklı ölçeklerdeki işletmelerin iletişim faaliyetlerinden elde ettiği dönüşümü artırır.

İnovasyon & Girişimcilik 8 Dakika Okuma