notification-announcements

Duyurular

 

Emekli Çalışan Maliyeti 2024

Emekli Çalışanın İşverene Maliyeti [2024]

Çalışanların işverene maaş ve diğer giderleri içeren bir maliyeti bulunur. Bu maliyete sigorta primi ödemeleri de dâhildir. İşveren, henüz emekli olmayan personeller için SGK primi yatırır. Emeklilik aylığı alan ancak çalışmaya devam edenlere ise SGDP (Sosyal Güvenlik Destek Primi) öder. SGDP kesintilerinin işverene ne kadar maliyet getirdiği merak edilenler arasındadır.

İnsan Kaynakları 7 Dakika Okuma
Personelin İşletmeye Maliyeti Nasıl Hesaplanır?

Personelin İşletmeye Maliyeti Nasıl Hesaplanır?

Her personelin çalıştığı işletme için belli bir maliyeti vardır. Bu maliyet, personele iş karşılığında verilen maaşın yanı sıra bazı giderlerle belirlenir. Söz konusu işletme giderleri arasında prim ve vergi ödemeleri bulunur. İşletmenin aylık maliyetleri hesaplanırken personel masrafları da hesaba katılmalıdır. 2024 yılı İşveren maliyeti hesaplama işlemi hakkında detaylı bilgi edinmek isterseniz yazının devamını okuyabilirsiniz.

İnovasyon & Girişimcilik 5 Dakika Okuma
prime esas kazanç nedir

Prime Esas Kazanç Nedir? Prime Esas Kazanç Nasıl Hesaplanır?

Prime esas kazanç çalışılan zamanlarda ödemede bulunulan sigorta getirisine ait brüt tutar olarak tanımlanır. Yani prime tabi tutulan ek ödemeler ve çalışan ücretlerinin geneline verilen isimdir. Prime esas kazanç olarak değerlendirilen ödemeler çalışanların aylık ücretlerine ek yapılır.

Vergi & Muhasebe 5 Dakika Okuma
2024 Stajyer Maaşı Ne Kadar?

2024 Stajyer Maaşı Ne Kadar? [Güncellendi]

Öğrencilerin eğitim-öğretim hayatı çerçevesinde öğrendiği teorik bilgileri uygulamaya dökerek deneyim kazanmasını amaçlayan staj çalışmaları karşılığında 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu kapsamına göre belirli bir ödeme yapılması zorunluluğu getirilmiştir. Stajyer maaşları her yıl bu zorunluluğa göre belirlenir ve işletmeler söz konusu ücreti ödemekle yükümlü kılınır.

İnsan Kaynakları 7 Dakika Okuma