Bleisure Nedir, Avantajları Nelerdir?

Multinet Up Editör

Yazar:

Multinet Up

Editör

25.02.2024
5 Dakika Okuma Süresi

Bleisure anlam olarak tatil ve iş seyahatini birleştiren bir kavramdır. İlk olarak 2009 yılında kullanılan bu kavram, iş seyahati sırasında boş zamanların eğlenmek için de kullanılmasını ifade eder. Özellikle uzun iş seyahatlerinde yapılması çok daha mümkündür. Bleisure tatil, klasik iş seyahatlerine bambaşka bir boyut kazandırdığı için farklı ve sıradışı bir tatil anlayışıdır. Peki kurumsal seyahat ile tatil heyecanını birleştiren bleisure nedir, kimler bleisure’i tercih eder? İş seyahatleri ve kurumsal verimlilik için ortak bir nokta olan bleisure seyahate dair her şey!

İş ve Tatili Buluşturan Bleisure Nedir?

Her iş dalında olmasa da bazı iş kollarında sürekli iş seyahatleri yapılır. Kongre ve fuar gibi organizasyonlar, işverenler açısından son derece önemlidir. Çünkü sektörel faaliyetlerin etkili bir şekilde gerçekleştirilmesini sağlar. Bu nedenle kurumsal seyahat ile tatilin bir araya geldiği bleisure seyahat, işverenler için dikkate değer bir organizasyondur.

Kelime, iş ve boş zaman kavramlarının İngilizce karşılıkları olan “business” ve “leisure” kelimelerinden birleşiminden oluşmuştur. İş seyahatlerinde oluşan boş zamanların tatil olarak da değerlendirilmesini ifade eder. İlk olarak 2009 yılında böyle bir tatil anlayışı çıkmış olsa da yaygınlığının son dönemlerde arttığını söylemek mümkündür. 

Bleisure Turizm Nedir?

Bleisure turizm, iş ve eğlence amaçlı seyahat olarak tanımlanabilir. İş hayatında yoğun bir şekilde yer alan kişiler için farklı bir tatil konseptidir. İş seyahatinin süresi ne kadar uzunsa, eğlence amaçlı tatili hayata geçirmek de o kadar mümkündür. Bu nedenle iş seyahatinin süresine göre eğlence tatilinin süresi de değişiklik gösterir.

Bu tür tatil anlayışı, daha çok Y ve Z kuşağının iş hayatına katılmasıyla yükselişe geçti. Çok yoğun çalışan kişiler için uygun bir tatil anlayışı olarak görülmekle birlikte daha sonraları bu tatil anlayışı, iş seyahatlerinin monotonluğunu kırmak için tercih edildi. Özellikle işverenler tarafından talep gören iş ve eğlence tatili, işlerin seyahat sırasında da kontrol edilmesine olanak tanır. Günümüzde de bleisure tatile olan talep de bir hayli fazladır. İş seyahatini keyifli hale getirme özelliğine sahip yeni tatil konsepti, işverenlerin çalışanlarının motivasyonlarını arttırmalarına imkan tanır.

Bleisure Seyahatin Sunduğu Avantajlar Nelerdir?

Bleisure Seyahatin Avantajları Nelerdir?

İş ve eğlenceyi bir araya getiren seyahati modeli, çalışanların memnuniyetini ve verimliliğini arttırma konusunda oldukça başarılıdır. Sürekli kapalı bir ortamda çalışıyor olmak, çalışanların yaptıkları işten sıkılmasına neden olabilir. Fakat düzenlenen iş seyahatleri ve kurumsal bleisure seyahatler, çalışanların motivasyonlarını arttırır. Bu tür seyahatlerin işverenler için birçok avantajı bulunur. Bleisure avantajları şu şekildedir:

  • Çalışanların iş seyahatlerini eğlence tatiliyle birleştirmesini sağlar. Bu ise çalışan memnuniyetinin artmasına katkıda bulunan bir husustur.
  • Çalışanların işverenlere olan bağlılığını arttırır.
  • Çalışanların yeni kültürler deneyimlemesini sağladığı için yaratıcılığı arttırıcı bir özelliği mevcuttur. Bu ise işverenler için artı bir değer anlamına gelir.

Çalışanlarınızın firmanıza bağlılığını arttırmak istiyorsanız, bu tür tatil konseptlerine yönelim gösterebilirsiniz. 

Tatil ve İş Dengesi: Bleisure Seyahati Planlarken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Bleisure planlama adımı oldukça önemlidir. Bu nedenle çalışanlarınız için iş ve eğlence tatilini planlarken dikkat etmeniz gereken hususlar şu şekildedir:

  • Çalışanlarınızın işlerini tamamlayabilmeleri için esnek çalışma düzeni oluşturmalısınız. Uzaktan çalışma seçeneği, esnek çalışma düzeninin merkezinde yer alır.
  • Çalışanınızın tatil taleplerini dikkate almalısınız. Çalışanın iş yükünü değerlendirmeye alarak tatil planı yapmalısınız.
  • Tatil esnasında çalışanınızla iletişim kurabilmek için gerekli iletişim kanallarını oluşturmalısınız.
  • Çalışanınızın seyahat masraflarını karşılamalısınız.
  • Tatil sonrası çalışanınızın işleri planlayabilmesine destek olmalısınız.

Eğer iş ve eğlence tatilini doğru planlarsanız, çalışanınız seyahatten memnun dönecektir. 

MultiTravel Kurumsal Seyahat Platformu ile Tatil Planlamasını Hızlıca Gerçekleştirin!

İş ve eğlenceyi bir araya getirmek isteyen işverenler için en iyi çözümü sunan MultiTravel Kurumsal Seyahat Platformu ile tüm çalışanlar için limit belirlenebilir. Böylece hem iş seyahati hem de tatil beraber sürdürülürken beklenmeye fiyatlarla karşılaşılmaz. 

Türkiye genelinde binlerce otelde özel fiyatlarla konaklamanızı sağlayan MultiTravel, ister 1 isterseniz 1000 çalışanınız olsun, tüm avantajlardan yararlanmanızı sağlar. MultiTravel ile tüm çalışanlarınızın seyahat harcamaları, her hafta faturalandırılır ve tek bir fatura olarak size iletilir. 

Submitted bykurucayon25.02.2024

Yeni içeriklerimizden haberdar olmak için bilgilerinizi girin

Yukarı Çık