notification-announcements

Duyurular

 

sanal pos nedir nasıl kullanılır

Sanal POS Nedir, Nasıl alınır?

Multinet Up
İnovasyon & Girişimcilik 5 Dakikalık Okuma Süresi

E-ticaret sitesi üzerinden ürün veya hizmet satışı yapanlar için ödeme işlemlerinde banka kartı veya kredi kartı seçeneklerini sunabilmek ve yine internet üzerinden tahsilat yapabilmek oldukça önemlidir. Sanal POS, internet üzerinden kolay, hızlı ve güvenli bir şekilde firmalar için tahsilat, alıcılar için ise ödeme fırsatları sunar.

Sanal POS Nedir?

Fiziki bir mağazada kredi kartı veya banka kartıyla ödeme işlemini POS cihazları aracılığıyla gerçekleştirerek parayı aktarmış oluruz. Sanal POS ise bu ödeme işleminin internete uyarlanmış halidir. Sanal POS, alıcının ürün veya hizmet bedelini internet üzerinden ödemesini ve satıcının hesabına aktarılmasını sağlar.

Ödeme aşamasında alıcının kredi kartı veya banka kartı bilgileri sanal POS sayesinde internet üzerinden güvenli bir şekilde bankaya aktarılır ve provizyon alınır. Provizyonu alınan işlemlerin alışveriş tutarları alıcıya ait hesap limitinden düşer ve satıcının hesabına aktarılır.

Sanal POS ile tüm işlemlerin internet üzerinden gerçekleştiriliyor olması firmalara 7 gün 24 saat tahsilat imkânı sunar. Bu tahsilatlar, bankaların ve ödeme kuruluşlarının gelişmiş güvenlik sistemleri aracılığıyla hızlı ve güvenli bir şekilde yapılır. Sanal POS ayrıca firmalara yapılan işlemlerle ilgili takip ve raporlama imkânları sunar.

Sanal POS Nasıl Alınır?

Eğer bir e-ticaret sitesine sahipseniz ve sitenize sanal POS entegre etmek istiyorsanız ilk olarak sanal POS için gerekli olan koşulları sağlamanız gerekir. Aranan koşullara ilişkin tam liste banka ve ödeme kuruluşlarına göre farklılık gösterebilir. Ancak, “sorunsuz çalışan bir e-ticaret sitesi” aranan ilk koşuldur. Bunun için ise sitenizin belirli kriterleri sağlaması gerekir. Bu kriterler şunlardır:

  • SSL Sertifikası: Müşteriye ait bilgilerin korunmasını ve gizliliğinin sağlanmasına yarayan SSL sertifikası
  • Sözleşmeler: Üyelik Sözleşmesi, satış sözleşmesi, mesafeli satış sözleşmesi gibi bir takım metin ve sözleşmeler
  • Ürünler: Site üzerinde geçerli kanunlara uygun, satışa hazır ürün ve ürün kataloğu

bulunması gerekiyor.

Sanal POS Fiyatları Neye Göre Belirleniyor?

E-ticaret siteniz için bankalar ve ödeme kuruluşlarının sunduğu sanal POS hizmetlerinde ayırıcı bir diğer faktör ise sanal POS fiyatlarıdır. Sanal POS fiyatları ve hizmet bedelleri, hizmet veren banka veya ödeme kuruluşlarına göre değişiklik gösterir. Banka veya ödeme kuruluşları verdiği hizmetin karşılığı olarak bulundukları döneme, işletmenin ciro ve satış hacmine göre komisyon oranı ve hizmet bedeli belirler. Ayrıca belirli durumlarda, başvurunun kabul edilmesiyle giriş ücreti, 3D hizmet ücreti gibi ayrı kullanım bedelleri ödemeniz gerekebilir. sanal POS için sunulan mevcut ücretlendirmelere göre tek çekimde komisyon oranları yaklaşık %2,80 ile %11 arasında belirlenir.

Siteniz için sanal POS hizmetlerini değerlendirirken dikkat etmeniz gereken bir diğer önemli nokta ise alınan hizmetin güvenilir olmasıdır. Elbette bankalarla yapılan anlaşmalarla sağlanan sanal POS hizmetlerinde güvenlik konusunda bir sorunla çok sık karşılaşılmaz. Ancak ne yazık ki, e-ticaret sektöründe, sağladığı hizmet ve ödeme sistemleri açısından güvenilir olmayan markalar da bulunabilir.

Sanal POS Nerelerde Kullanılır?

Sanal POS internet üzerinden satış yapan her platformda kullanılabilir. Ürün veya hizmetinizi e-ticaret siteniz üzerinden satışını gerçekleştirmek istiyorsanız sitenize sanal POS teknolojisini entegre etmelisiniz.

Sanal POS Güvenli mi?

E-ticaret sitesine sanal POS entegresi için belirli güvenlik önlemleri bankalar veya ödeme kuruluşları tarafından zorunlu tutulur. Bu kriterleri sağlamayan sitelerin sanal POS kullanımına izin verilmez. Bu noktada, kullanıcıların kendi güvenlik yazılımlarını da dikkate alarak alışveriş yaptıkları sitenin SSL sertifikasına sahip olup olmadığına kontrol etmelidir. SSL sertifikası, satın alma işlemi sırasında kullanılan kişisel ve kart bilgilerin güvenliğini sağlayan güçlü bir şifreleme sistemidir. Böylelikle, sanal POS ile yapılan alışverişlerde kullanıcıya ait gizlilik ve güvenlik sağlanır. Tahsilat işlemlerinizin güvenliği ise anlaşmalı olduğunuz sanal POS sağlayıcısına bağlıdır.  

Kategoriler
İnovasyon & Girişimcilik
İnovasyon
İnsan Kaynakları
İnsan Kaynakları
Kurumsal Seyahat
İnovasyon
Lojistik ve Filo Yönetimi
lojistik ve filo yönetimi
İlgili Yazılar
E-Ticaret Kargo Anlaşması Nasıl Yapılır?
E-Ticaret Firmaları İçin Kargo Anlaşması Nasıl Yapılır?
Şirketler İçin Yapay Zeka Kullanımı
İşletmeler İçin Yapay Zekâ (AI) Kullanım Alanları Nelerdir?
Personelin İşletmeye Maliyeti Nasıl Hesaplanır?
Personelin İşletmeye Maliyeti Nasıl Hesaplanır?
Ayni Yardın Nedir, Nasıl Başvurulur?

Ayni Yardım Nedir? Ayni Yardım Bordrolaştırma Kolaylıkları

Toplumsal birlik ve beraberliğin yanı sıra, kurum içi birlik ve beraberlik konusunda da faydaları dikkat çeken sosyal ihtiyacı karşılayan ayni yardım, kelime anlamı itibariyle “Doğrudan parasal olmayan; ürün ya da hizmet olarak sağlanan yardım” anlamına gelmektedir ve özellikle b

2024 Asgari Ücret Tutarı

Asgari Ücret Nedir? 2024 Asgari Ücret Ne Kadar Oldu?

Asgari veya diğer adıyla minimum ücret, işçilere yasal olarak ödenebilecek en düşük maaş tutarıdır. Yani, bir işçiye ödenebilecek minimum ücrettir. 2023 Temmuz ayında asgari ücret 11.402,32 TL olarak açıklanmıştı.

Huzur Hakkı Nedir, Nasıl Hesaplanır?

Huzur Hakkı Nedir, Nasıl Hesaplanır?

Huzun hakkı kavramı iş dünyasında her geçen gün daha sık kullanılmaya başlanan kavramlardan bir tanesidir. Huzur hakkı temelde bir şirkette belirli pozisyonlardaki kişilere yapılan bir ödeme olarak tanımlanabilir.