notification-announcements

Duyurular

 

günümüzde dijital dönüşümün işletmelere kattığı faydalar

Günümüzde Dijital Dönüşümün İşletmelere Kattığı Faydalar

Multinet Up
İnovasyon & Girişimcilik 4 Dakikalık Okuma Süresi

Sıklıkla duyduğumuz ve en basit ifadeyle “Herhangi bir bilginin bilgisayar ortamına aktarılması” olarak tanımlayabileceğimiz dijitalleşme, gelişen teknoloji ile birlikte hayatımızda her geçen gün daha fazla yer kaplıyor. Temel amacı insan hayatını kolaylaştırmak olan teknoloji, dijitalleşmenin yaygınlaşması sayesinde işletmelerin verimliliğini artırmak amacıyla da kullanılıyor. Dijitalleşmenin doğru şekilde kullanılması ile işletmeler işlerini daha hızlı, kolay ve düşük maliyetle gerçekleştirebiliyorlar. MultiNet Up olarak, bu yazımızda dijitalleşmenin işletmelere sağladığı faydaları ele aldık.

Yapay Zekâ ile Daha Hızlı ve Doğru Sonuçlar

Bilim kurgu filmlerindekinin aksine, yapay zekâ günümüzde işletmeler için çok önemli ve faydalı işlere imza atıyor. Birçok görevi insan gücüne ihtiyaç duymadan gerçekleştiren yapay zekâ; iş akış süreçlerini, raporlamaları, veri analizlerini, algoritmalar oluşturmayı, güvenlik ve onay süreçlerini kendi başına gerçekleştirebiliyor. Yapay zekâ uygulamalarının bir diğer avantajı ise, öğrenebilme yetenekleridir. Bu sayede, değişen şartlara göre hareket edebilme imkanına sahip olabilmektedirler.

Yapay zekâ ile her gün karşılaştığımız yerlerden biri, web sitelerinde karşımıza çıkan reklamlardır. Daha önce gezdiğimiz web sitelerine, incelediğimiz ürünlere ya da hizmetlere ait verileri analiz eden yapay zekâ uygulamaları, bizim ilgi alanlarımızı belirleyip, bu ilgi alanlarına uygun olan reklamları karşımıza çıkarmaktadır. Yapay zekanın bu kullanım şekli özellikle dijital reklam ajansları ve e-ticaret siteleri tarafından değerlendirilmektedir.
 


Her An, Her Yerde Olabilme İmkânı

Günümüzde, teknolojinin ulaştığı noktaya baktığımızda fiziki ortamda yapılamayacak birçok işi yapabilme kapasitesine sahip olduğunu görebiliyoruz. Dijitalleşme sayesinde, normalde çok büyük bütçe, zaman ya da iş gücü gerektirecek işleri çok daha düşük maliyetle ve kısa zamanda yapabilme imkânı ortaya çıkmıştır. Bu duruma örnek olarak, herhangi bir e-ticaret sitesini ya da uygulamasını gösterebiliriz. Bir işletme, her şehirde mağaza sahibi olmanın getireceği maliyete katlanmak yerine, çok daha düşük maliyetle ve sadece bir web sitesi ile internet bağlantısı olan her akıllı cihaza mağaza açmış olmakta, 7 gün 24 saat kesintisiz satış yapabilmektedir.


Esnek Çalışma Ortamı

Dijitalleşmenin işletmelere sağladığı bir diğer fayda, esnek çalışma ortamına geçişi kolaylaştırmasıdır. Teknoloji sayesinde, ofis ortamında yapılabilen işlerin neredeyse tamamını ofis dışından yapmak mümkün olduğundan ve esnek çalışma sisteminin çalışanların motivasyonuna olumlu katkı sağlamasından dolayı, dijitalleşmeye önem veren birçok firma esnek çalışma sistemine sıcak bakmakta ve bu yöntemi kullanmaktadır. Dijitalleşme sayesinde esnek çalışma yöntemine geçmenin işletmelere sağladığı bir diğer fayda ise, maliyetlerin azalmasıdır. Büyük oranda esnek çalışma sistemine geçmiş olan bir işletme daha küçük bir iş yerinde, daha düşük ulaşım, yemek ve iş yeri giderleri ile çalışma imkânına kavuşur.


Daha Fazla İletişim

Teknolojinin gelişmesi ve dijitalleşme sayesinde Whatsapp, Skype ya da e-posta hizmeti veren uygulamaları kullanarak; her an, herkesle, yurt içi ya da yurt dışı ve neredeyse ücretsiz iletişim kurma imkânı doğdu. Bu durum sadece bireyler için değil, aynı zamanda işletmeler için de iletişimin kolaylaşmasına ve ucuzlamasına neden oldu. İletişim araçlarındaki gelişmeler sayesinde müşteriler ile işletmeler; işletme yönetimi ile çalışanlar arasında hızlı ve kolay bir şekilde bilgi aktarımı gerçekleştirilebilmekte, çalışanlardan ve müşterilerden anlık olarak geri bildirim alınabilmektedir.

İnovasyon ve girişimcilik ile ilgili diğer yazılarımıza, web sitemizin Blog bölümünden ulaşabilirsiniz.

Kategoriler
İnovasyon & Girişimcilik
İnovasyon
İnsan Kaynakları
İnsan Kaynakları
Kurumsal Seyahat
kurumsal seyahat
Lojistik ve Filo Yönetimi
lojistik ve filo yönetimi
İlgili Yazılar
E-Ticaret Kargo Anlaşması Nasıl Yapılır?
E-Ticaret Firmaları İçin Kargo Anlaşması Nasıl Yapılır?
Şirketler İçin Yapay Zeka Kullanımı
İşletmeler İçin Yapay Zekâ (AI) Kullanım Alanları Nelerdir?
Personelin İşletmeye Maliyeti Nasıl Hesaplanır?
Personelin İşletmeye Maliyeti Nasıl Hesaplanır?
Ayni Yardın Nedir, Nasıl Başvurulur?

Ayni Yardım Nedir? Ayni Yardım Bordrolaştırma Kolaylıkları

Toplumsal birlik ve beraberliğin yanı sıra, kurum içi birlik ve beraberlik konusunda da faydaları dikkat çeken sosyal ihtiyacı karşılayan ayni yardım, kelime anlamı itibariyle “Doğrudan parasal olmayan; ürün ya da hizmet olarak sağlanan yardım” anlamına gelmektedir ve özellikle b

2024 Asgari Ücret Tutarı

Asgari Ücret Nedir? 2024 Asgari Ücret Ne Kadar Oldu?

Asgari veya diğer adıyla minimum ücret, işçilere yasal olarak ödenebilecek en düşük maaş tutarıdır. Yani, bir işçiye ödenebilecek minimum ücrettir. 2023 Temmuz ayında asgari ücret 11.402,32 TL olarak açıklanmıştı.

Huzur Hakkı Nedir, Nasıl Hesaplanır?

Huzur Hakkı Nedir, Nasıl Hesaplanır?

Huzun hakkı kavramı iş dünyasında her geçen gün daha sık kullanılmaya başlanan kavramlardan bir tanesidir. Huzur hakkı temelde bir şirkette belirli pozisyonlardaki kişilere yapılan bir ödeme olarak tanımlanabilir.