Skip Navigation LinksTURKONFED-VE-MULTINET-UP’TAN-KOBI’LERI-RAHATLATACAK-IS-BIRLIGI

​​​​​​​​​​TÜRKONFED VE MULTİNET UP’TAN KOBİ’LERİ RAHATLATACAK İŞ BİRLİĞİ

KOBİ’lerde karşılıksız ve tahsil edilemeyen çek miktarının yüzde 35’lere kadar çıkması TÜRKONFED’İ harekete geçirdi. KOBİ’leri rahatlatacak bir adım atan TÜRKONFED Multinet Up ile işbirliği yaparak bir Ortak Satın Alma Platformu kurdu. Platform derneklere üye şirketlere akaryakıttan kargo hizmetine, filo kiralamadan konaklamaya kadar birçok alanda yüzde 60’avaran avantajlı koşullarda tedarik imkânı sunuyor.

Nisan 2016 / İstanbul Türk ekonomisinin can damarı KOBİ’lerde karşılıksız ve tahsil edilemeyen çek miktarının 5 yılda yüzde 35’lere kadar çıkması iş dünyasını tedirgin ederken, 50 bine yakın şirketi temsil eden Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED), sorunun çözümüne katkıda bulunacak önemli bir adım atarak bir Ortak Satın Alma Platformu kurdu. Akıllı çözümler sektörünün önemli oyuncularından Multinet Up’ın bilgi birikimi ve tedarik ağı ile destekleyeceği platformda, TÜRKONFED çatısı altındaki derneklere üye şirketlere akaryakıt, yemek, yurt içi kargo, uluslararası kargo, insan kaynakları, araç takip, filo kiralama, konaklama, elektrik ve damacana su gibi alanlarda yüzde 60’a varan avantajlı koşullarda tedarik imkânı sunuyor.

Karşılıksız çek miktarı 5 yılda 4 kat arttı

TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu,

Ortak Satın Alma Platformu tanıtım toplantısında konuşan TÜRKONFED Başkan Yardımcısı Orhan Turan, 2011’de 6 milyar TL olan karşılıksız çek miktarının geçen yıl 22.5 milyar TL’ye ulaştığına dikkat çekerek, “Ticari işletmelerimizin yüzde 90’ını oluşturan KOBİ’ler aynı zamanda istihdamın yüzde 78’ini karşılıyor. Tahsil edilemeyen çek sayısındaki bu artış, reel piyasalar açısından çok önemli bir sinyaldir. Son 5 yılda karşılıksız çekten dolayı tahsil edilemeyen para miktarının 4 kat artması, iş dünyası olarak bizleri oldukça tedirgin ediyor” dedi.

İşletmelere % 60’a varan avantajlar sunuluyor

TÜRKONFED olarak bu sorunun çözümüne katkı amacıyla KOBİ’leri rahatlatacak bir çalışma yürüttüklerini ifade eden Orhan Turan, Multinet Up’ın bilgi birikimi ve tedarik ağı ile destekleyeceği bir Ortak Satın Alma Platformu kurduklarını açıklayarak şöyle devam etti: “ Platform federasyonumuzun çatısı altındaki derneklere üye şirketlere akaryakıt, yemek, yurt içi kargo, uluslararası kargo, insan kaynakları, araç takip, filo kiralama, konaklama, elektrik ve damacana su gibi alanlarda avantajlı koşullarda tedarik imkânı sunuyor.”.

Platformun TÜRKONFED ve Multinet işbirliği ile hayata geçen TÜRKONFED Üye Sadakat Programı çerçevesinde, sadece TÜRKONFED çatısı altındaki işletmelere özel yüzde 60’a varan avantajlar sağladığını kaydeden Orhan Turan, “Bu platform, özellikle Anadolu’da faaliyet gösteren KOBİ’ler için önemli ölçeklerde değer yaratırken, bu şirketlerin kurumsallaşmasına da güçlü bir katkıda bulunacak ve kayda değer maliyet avantajları sağlayacak” dedi. ​

Şirketlerin tedarik sürecinde avantajlı fiyatlardan yararlanarak maliyetlerini ve operasyonel yüklerini da azaltabileceklerini vurgulayan Orhan Turan, “Bu platformdan herhangi bir tedarik kaleminde faydalanmak için sözleşme imzalayan şirketlere, özel tasarımlı TÜRKONFED KART gönderilecek. Bu kart hem TÜRKONFED’in hem de Ortak Satın Alma Platformu’nun temsil yüzü olacak” diye konuştu.

Temel harcamalarda % 4-5 tasarruf avantajı sağlanıyor

Ortak Satın Alma Platformu ile TÜRKONFED’in üyelerine doğrudan ve dolaylı yoldan değer yaratma misyonunu yerine getirdiğini de söyleyen Orhan Turan, konfederasyonun bölgesel ve sektörel yaygın üye ağının ortaya çıkan işbirliği ile birlikte daha çok fayda sağlayacağını vurguladı. Orhan Turan, platformun ayrıca derneklere üye şirketlere yemekten benzin alımına kadar temel harcamalarda yüzde 4-5 arasında bir tasarruf getirecek avantajlar getirdiğini söyledi. ​

KOBİ’lerin Anadolu’da büyümesine güçlü katkı

İş dünyasının önemli bir kesimine ulaşarak, TÜRKONFED çatısı altındaki şirketlere değer ve avantaj yaratan bir platformu hayata geçirmiş olmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyleyen Multinet Up İcra Kurulu Başkanı / CEO’su Yusuf Ziya Gündüz, “Teknoloji ile gelen akıllı çözümlerin şirketlere sağlayacağı büyük avantajlar bulunuyor. Multinet Up olarak, ekonomimizin bel kemiğini oluşturan ve büyümenin lokomotifi olan KOBİ’lerimizle buluşmaktan ve onlara bu güçlü desteği sağlamaktan mutluluk duyuyoruz. KOBİ’lerimizle bir araya geldiğimiz bu platform, sadece bu şirketlerimiz için değil, Multinet Up’ın Anadolu’daki büyümesi ve değer yaratan akıllı çözümlerini Türkiye’nin her köşesine iletmesi açısından da bir dönüm noktası olacaktır. TÜRKONFED ile yapmış olduğumuz bu anlaşma bütün taraflara değer ve fayda yaratacak” diye konuştu.

Platform kapsamında TÜRKONFED ve Multinet Up’ın karşılıklı olarak sinerji yaratacaklarını da ifade eden Yusuf Ziya Gündüz, “Multinet Up’ın deneyimi ve birikimi ile TÜRKONFED’in yaygın üye ağını ortak değer yaratmak misyonu ile birleştiriyoruz. Platformun ana konseptinde TÜRKONFED ve üyeleri ile Multinet ve tedarikçilerinden oluşan dörtlü bir sacayağı var. Multinet Up Anadolu’ya açılırken, tedarik sağlayıcılarına da fayda sağlayacak. TÜRKONFED değer yaratırken, üyelerine de maddi katkı yaratacak. Ortak Satın Alma Platformu, ekonomimizin bel kemiği olan KOBİ’lerin kurumsallaşmaları ve rekabet güçlerini artırmaları için güçlü bir destek olacak,” dedi

Multinet Up Kurumsal Hizmetler A.Ş. Hakkında

Multinet Up’ın, ülkemizde sayısı 21.000’e yaklaşan kurumsal müşterisi, 1 milyondan fazla kart kullanıcısı ve kafe, restoran, büfe, otel ve mağazalar ile akaryakıt istasyonlarından oluşan 35.000’e yakın üye işyeri bulunmaktadır. Multinet Up, sunduğu hizmetleri Türkiye genelinde 81 il ve bunların ilçelerindeki üye işyerine kurduğu pos ağı ile sağlıyor. Bünyesindeki 3 şirket ile toplamda 14 farklı ürünü yaygın servis ağı ile paydaşlarına fayda sağlamak için sunmaktadır. www.multinet.com.tr​

TÜRKONFED Hakkında

TÜRKONFED, temsil ettiği iş insanları ve şirketler dikkate alındığında, Türkiye’nin en büyük ekonomik temsil gücüne sahip bağımsız ve gönüllü sivil toplum kuruluşudur. Gönüllülük esasına göre kurulmuş, bölgesel ve sektörel iş dünyası temsil örgütlerinin çatı kuruluşu niteliğindedir.

TÜRKONFED Çatısı altında; 24 federasyon ve 186 dernek üzerinden, 24.100 iş insanı ve 40 bine yakın şirket yer almaktadır. Bu üye tabanı ile TÜRKONFED, toplam (enerji dışı) dış ticaretin %83'ünü gerçekleştirmektedir. TÜRKONFED üyeleri, tarım ve kamu dışı istihdamın yaklaşık %55’ini sağlamaktadır.

TÜRKONFED, 2014 yılı başında Avrupa Esnaf, Sanatkar ve KOBİ Birliği’ne (UEAPME) üye olmuştur. Avrupalı KOBİ’lerin çatı örgütü olan UEAPME, 12 milyon firma ve 55 milyon çalışanı temsil etmektedir. www.turkonfed.org​