Skip Navigation LinksKUCUK-ARKADASIMDAN-75-OKULA-15000-ZARF

​​​KÜÇÜK ARKADAŞIM’DAN 75 OKULA 15000 ZARF

Bu sene 3. sü düzenlenen Küçük Arkadaşım kampanyası hedeflerin üzerine çıkarak 15 bin zarfı çocuklara ulaştırdı. Kampanyanın birinci yılında 1978 adet, ikinci yılında ise 3543 zarf gönderilmişti. Multinet Up’ın desteklemiş olduğu çocukları sevindirme projesinde, gönderimler 30 Ekim 2015’te sona erdi.

10 Aralık 2015, İstanbul. “Küçük Arkadaşım’a Bir Kalem Bir Silgi” kampanyası köy okullarındaki öğrencilere bu yıl da kırtasiye ürünleri ile destek oldu. Bağış olarak para kabul edilmeyen projede, katılımcılar kendi emekleriyle öğrenciler için küçük kırtasiye ürünlerini toparlayarak hazırladıkları zarflar ile kampanyaya büyük ilgi gösterdi.

Organizasyon Gönüllü Çalışanlar, Bağışçılar ve köy okulları olarak 3’ e ayrıldı. Bağışçılar, içine kırtasiye ürünlerinin yanı sıra not veya mektup da koyabilecekleri zarfları paylaşılan proje adresine gönderdiler. Bağışta bulunanlar istekleri üzerine zarflama ve kolileme çalışmasına katılarak gönüllülerle birlikte projeye yardım sürecine destek olma imkanı da buldular. Tüm emeklerin sonunda hedeflenen zarf sayısının üzerine çıkılarak 15 bin adet zarf hazırlandı.

Küçük Arkadaşım ekibi ve gönüllüleri toplanan zarfları 75 okula kargo ile ulaştırdı. İlk aşamadan son aşamaya kadar kampanyayı takip eden gönüllüler, kargo ulaştıktan sonra öğretmenlerden zarflar dağıtılırken çekilen fotoğrafları tedarik etti.

Küçük arkadaşım 15.000 zarf ile çıtayı yükseltti.

3 yıldır devam eden ve Multinet Up’ın da desteklediği “Küçük Arkadaşım’a Bir Kalem Bir Silgi”​ proje kapsamında çocuklara ilk yıl 1.978, ikinci yıl ise 3.543 zarf ulaştırıldı. Bu sene ise 15.000 zarf yerine ulaştı.

Bu zarfların her birinde 3 kurşun kalem, 1 kırmızı kalem, 1 kareli harita metot defteri, 1 çizgili harita metot defteri, 1 silgi ve 1 kalemtıraş bulunuyor.

Küçük Arkadaşım’ı takip etmek için​​

www.kucukarkadasim.org